AIR OH AIR ~ KISAH AIR UNTUK IBU CESAREAN ( BERSALIN PEMBEDAHAN)

Teks : Siti Maisarah Mohd Yusof
Foto :  Google 
Entry: 19


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Hot betul isu air ni sekarang kan. Lebih-lebih lagi kat Selangor. Putus bekalan air dan air dicatu. Emm.. ni baru air untuk keperluan. Kalau air untuk badan pun dicatu apa jadi agaknya yea? Jom Kita bincangkan :)


PERKONGSIAN IBU BERPENGALAMAN 

Kebanyakan ibu yang berpengalaman bersalin secara pembedahan bersetuju bahawa air sangat diperlukan untuk membantu proses penyembuhan luka lebih cepat dan luka tidak kembang seperti yang dibimbangi oleh kebanyakan ibu-ibu. Malahan menurut mereka kesan ubat bius juga lebih cepat hilang sekiranya minum air dengan banyak dan rahim lebih cepat kecut ( Ibu bersalin pembedahan rahim kembang tapi tak jatuh seperti ibu yang bersalin. Rahim akan jatuh  bila kita teran.) Ibu yang bersalin pembedahan juga tidak akan mengalami masalah sembelit yang merupakan igauan ngeri ibu bersalin ( Sembelit keterlaluan boleh menyebabkan buasir, jap lagi luka czer tak ok lagi kena buasir pulak). Betapa beruntungnya minum air dengan banyak dapat lagi bonus berganda-ganda, susu badan banyak, kulit wajah dan badan juga menjadi cantik, malahan dia akan membantu kita lebih mudah untuk kurus.

TIPS MINUM AIR UNTUK IBU CESAREAN( BERSALIN PEMBEDAHAN) YANG BETUL

Pernah dengar orang kata air tak elok untuk ibu selepas pembedahan? Pernah dengar orang kata air boleh menyebabkan luka kembang? pelik kan kenapa ada yang kata tak elok tapi ramai yang kata elok. Di sini saya akan kongsikan Tips minum air yang betul untuk ibu-ibu yang baru bersalin supaya mendapat kesan positif yang maksima.
JENIS AIR YANG BOLEH DIMINUM OLEH IBU YANG BERSALIN PEMBEDAHAN (CESAREAN)


Semoga perkongsian ini dapat membantu ibu-ibu melalui masa berpantang dengan indah.

________________________________________________________________________

** Perkongsian saya ini adalah hasil dari perkongsian pengalaman daripada para ibu di luar sana bukan daripada nasihat professional.

Assalamualaikum...
Ada tak kenal kawan-kawan atau sedara mara atau anda sendiri yang pernah mengalami masalah sukar untuk kembali ramping selepas bersalin secara pembedahan ?
Saya ada produk yang boleh membantu ceaseran moms mengembalikan saat indah ini tanpa sebarang kesan yang buruk ke atas ibu atau anak.
more info??
Wassup (0148371485~Puan Sara)
atau
Boleh Juga rujuk Link INI


No comments:

Post a Comment